OC logo
Banner
News  Nieuws

29-11-2016

!!! Eindelijk, ze zijn er !!!


Omdat caches van Opencaching Benelux niet echt herkend worden als caches van Opencaching hebben wij (voorlopig) een beperkt aantal stickers laten maken. Deze stickers kunnen op caches geplakt worden waar informatie over de cache geschreven kan worden. Het formaat van deze stickers zijn 15x7,5 cm en passen dus ook op kleinere caches.

Daar het om een beperkt aantal stickers gaat kunnen er maximaal 5 stickers per account besteld worden. Mocht de belangstelling naar stickers groter worden dan kunnen er in de toekomst natuurlijk meer gemaakt worden.

Opencaching is een non-profit website en streeft ernaar om alles gratis aan te bieden maar verzoeken wel om minimaal de verzendkosten te voldoen als een bestelling geplaatst wordt.

Wil je één of meerdere stickers bestellen? Ga dan naar onze contact pagina en klik onderin op de "Doneren" knop. Doneer voor verzending naar Nederland minimaal €1,23 en verzending in Belgie minimaal €0,79. Om Opencaching financieel te ondersteunen kan natuurlijk een hoger bedrag gedoneerd worden. Vermeld bij je donatie het aantal stickers, het accountnaam en het adres waar deze stickers heen gestuurd mogen worden.

Zie ook onze blog.

17-08-2016

Op 16 augustus is het idee geboren om een GeoKrety Race te gaan organiseren.

Na het peilen van interesse bleek dat er toch wel wat mensen zijn die dit toch wel leuk zouden vinden. Nu is het zo dat de GeoKrety in Nederland en België nog niet zo heel erg bekend is. Daarom willen we dit gelijk aanpakken om GeoKrety.org een klein beetje te promoten.

Bij veel mensen bestaat het idee dat je WEER een account aan moet maken voor de “zoveelste site” als je een GeoKret wilt loggen als gevonden of verplaatst. Ik kan vertellen dat dit niet hoeft.
Het aanmaken van een account is alleen nodig als je zelf een GeoKret wilt aanmaken. Voor het meedoen aan de GeoKrety Duck Race moet je dus wel een account aanmaken.

Lees er meer over op onze blogpagina

12-04-2016

Beste opencachers,

De site is op dit ogenblik onderhevig aan een fiks aantal verbeteringen. De reden is dat de software minder hoeft te communiceren met de database en hierdoor de site een stuk sneller zal worden.

Door deze aanpassingen kan het voorkomen dat één of meerdere functies tijdelijk slecht of tijdelijk niet werken.

Wij vragen hiervoor jullie begrip en het eventueel later weer te proberen. Indien er vragen zijn kan natuurlijk ons forum gebruikt worden.

Geogroeten,
Het Opencaching team

01-03-2016

Beste Opencaching gebruikers.

Door het gebruik van de GSM kunnen we al heel snel een mooie foto maken van alles om ons heen en natuurlijk ook van onze cacheavonturen. De grootte van de foto's kunnen al snel oplopen tot enkele MB's.

Door beperkingen op onze site moesten deze foto's gereduceerd worden tot maar 150 kB om ze vervolgens te kunnen toevoegen aan een cachebeschrijving of log.

Natuurlijk wilden wij dit verbeteren en makkelijker maken.

Vanaf heden kunnen de foto's tot maximaal 10 MB geüpload worden en de site zorgt ervoor dat deze gereduceerd word tot een aanvaardbaar formaat van 640 X 480.

Geogroeten,
Het Opencaching team

20-09-2015

Beste Opencaching leden,

Iedere website heeft het nodige werk en bij deze staat er een vacature open voor een vrijwilliger. Wil je graag meewerken aan onze webpagina Opencaching BeNeLux dan kun je hier meer over lezen op onze blogpagina!!!!

Geogroeten,
OC-team

01-07-2015

Beste Opencaching leden,

We hebben weer een nieuwe wedstrijd voor jullie in elkaar gezet. Dit maal zijn er supermooie prijzen te winnen. Lees er meer over op onze blogpagina!!!!

Geogroeten,
OC-team

14-06-2015

Beste Opencaching leden,

Lees onze nieuwste blogpost over een belangrijke verandering die we doorgevoerd hebben op de website!!!!

Geogroeten,
OC-team

22-01-2015

Beste Opencachers,

Wil je alle opencaches eens op één kaart zien? Alle opencaches uit alle deelnemende landen?

Lees dan snel onze laatste blogpost!!! Daarin wordt verteld hoe dit mogelijk is.

Geogroeten,
OC-team

13-11-2014

Beste opencachers,

Bij deze is de winnaar bekend gemaakt van de goodies wedstrijd!!!
Lees er alles over in ons blogbericht.

Nog eens een dikke proficiat aan Cathy69!!!

Geogroeten,
OC-team

28-10-2014

Beste mede-cachers,

Opencaching Benelux heeft een wedstrijd op poten gezet!!!
Wil je er alles over weten? Wil ook jij kans maken op een uitgebreid goodies-pakket??? Lees dan snel wat je moet doen onze blog!!!

Geogroeten,
OC-team

17-09-2014

Op 12 oktober 2014 is er een event te Goes!!!

Al wie zich geroepen voelt, kan zich inschrijven via de event-pagina. er staat die dag heel wat op het programma, maar vooral heel veel plezier maken met bekende en minder bekende gezichten in het gezelschap!

Het zal zeker en vast de moeite waard worden! Lees de event-pagina voor verdere informatie!!!

16-08-2014

Beste geocachers,

hier zijn we nog eens met het heetste nieuws van de naald.

Misschien wisten jullie het al, misschien nog niet, maar opencaching heeft zijn eigen YouTube kanaal. Daarop staat nu enkel nog het introductiefilmpje, maar later komen daar nog vele instructiefilmpjes bij en natuurlijk mogen jullie zelf ook jullie gefilmde avonturen naar ons toesturen via octeam@opencaching.nl. Wij zullen deze dan op onze pagina posten. Gelieve misschien ook te vermelden waar de beelden zijn genomen en jullie nickname.

Verder kunnen we jullie vertellen dat er een gloednieuwe functie is op opencaching: PowerTrails!!! Er moet op een geocaching pagina voor ieder wat wils zijn en PowerTrails horen daar nu eenmaal bij. In de linker menu-kolom heb je nu de mogelijkheid om zelf powertrails aan te maken. Zorg ook hier steeds voor de nodige goedkeuringen en toelatingen.

Als laatste punt kunnen we jullie mededelen dat er de laatste weken heel wat nieuwe registraties zijn bijgekomen. Dat kan het OC-team alleen maar toejuichen! Een aantal van die nieuwe opencaching-leden hebben zelfs al geocaches geplaatst. Enkel op deze manier kan deze geocaching website groeien en daarvoor willen we de actieve geocachers hier aanwezig een dikke pluim geven en hartelijk danken.

RHCV (Ruben H.) staat in voor de PR van opencaching, maar ook jullie hulp kunnen we steeds gebruiken. aarzel dus niet om opencaching te delen met vrienden, familie, kennissen, enz. Mond tot mond reclame is nog steeds de beste manier en niet te vergeten de sociale media.

Alvast nogmaals dank voor jullie inzet en geniet van onze hobby!!!

05-08-2014

Kijk snel op onze blog voor de laatste nieuwtjes!!!

Opencaching Benelux heeft nu ook een eigen Twitter account! Daar kan je ons op de voet volgen. Alle nieuwe gepubliceerde caches worden er vermeld, maar ook nieuws, logs, enz.

Volg ons nu ook op Facebook en Google+!!!

Kortom ... we zijn alom tegenwoordig!

07-02-2014

Vanaf vandaag kunnen we melden dat onze nieuwe blog pagina in gebruik is genomen.

We hebben alvast een kort berichtje geplaatst en hopen dat we nog vele nuttige berichten kunnen plaatsen.

Natuurlijk kun je op de berichten reageren zodat wij kunnen zien wat jullie aanspreekt en wat er eventueel veranderd kan worden.

 

Met vriendelijke groet,

Het opencaching.nl team

19-01-2014

Recentelijk is ons nieuwe forum online gekomen zodat er ook over verschillende onderwerpen gepraat kan worden.

Het is nog in een beginnend stadium dus het is nog een beetje leeg. Maar er kunnen gewoon berichten geplaatst worden die natuurlijk met de site of met het cachen te maken hebben.

Er is ook gedacht aan de mobile gebruiker zodat dit forum ook gebruikt kan worden met de smartphone.

 

Veel plezier met het nieuwe forum namens het opencaching team

23-08-2013

We zijn alweer een stuk verder om de site te optimaliseren voor gebruik in het Nederlands. Er zijn weer een hoop vertalingen doorgevoerd en een groot aantal links werken weer naar behoren. Er zijn helaas nog een aantal zaken die nog niet optimaal werken omdat de know how op dit ogenblik helaas ontbreekt. Daarom zoeken wij nog mensen die nog wat tijd over hebben om ons te helpen die met PHP en apache en eventueel met Ajax overweg kunnen. Schrijf een mailtje naar octeam@opencaching.nl als je geïnteresseerd bent om deze site verder op te bouwen. Met vriendelijke groet, Het opencaching.nl team

27-06-2013

Er is al een grootte vooruitgang geboekt. Alle afbeeldingen zijn inmiddels weer terug geplaatst bij de caches en de logs. Er zijn alweer een talloos aantal vertalingen gemaakt en helaas zijn er nog een aantal vertalingen te doen, maar dat gaat nog gebeuren. Intussen is er ook een start gemaakt met een wiki op http://wiki.opencaching.nl/ . Voor de diegene die geïnteresseerd zijn om te helpen om de site te onderhouden en eventueel de wiki aan te vullen is er de mogelijkheid om een berichtje te sturen naar octeam (at) opencaching.nl. Alle hulp is welkom. Met vriendelijke groeten Het oc.nl team

14-05-2013

Wij draaien reeds enkele weken op de Poolse code en de vertalingen vorderen gestaag. Helaas is nog niet alles vertaald, zoals de verzonden e-mails en een aantal andere dingen zoals linken. Hier wordt nog druk aan gewerkt. Ook zijn nog niet alle afbeeldingen niet opgenomen in de cachebeschrijvingen en de logs, maar ook dit zal zo spoedig mogelijk opgelost worden. De virtuele caches van het Kadaster (RD meetpunten en de grenspalen) hebben we gearchiveerd om ruimte te maken voor de meer reguliere caches en hopen dat deze dan ook vanaf heden aangemaakt zullen worden. Wij zien bij voorkeur unieke caches op deze site maar het is ook mogelijk om caches te plaatsen die ook op GC.com geplaatst zijn inclusief link naar GC.com. Wij houden jullie op de hoogte van de vorderingen. Met vriendelijke groet, Het opencaching team

29-03-2013

Op dit ogenblik zijn we achter de schermen druk bezig om deze site nog beter en nog leuker te maken door extra functies en verbeteringen toe te voegen. We proberen natuurlijk om dit allemaal zonder storingen voor jullie als gebruiker te laten verlopen. Mocht je geïnteresseerd zijn en eventueel suggesties hebben of mee willen werken als programmeur of ontwikkelaar, kun je een bericht sturen naar octeam@opencaching.nl.

08-04-2012

Vanaf heden komen ook de childwaypoints mee wanneer er een GPX bestand gedownload wordt. Deze zijn bruikbaar in zowel GSAK en OCM.
Veel plezier met deze extra functie.

Het oc.nl-team