Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis
Trebuie să fii autentificat pentru a acţiona asupra acestei geocutii.
stats
Show cache statistics
Stiltepad - OB1AD3
Proprietar: Geo-Brein
Autentifică-te pentru a putea vedea coordonatele.
Altitudine: 0 m
 Zonă: Belgia > Prov. West-Vlaanderen
Tip geocutie: Tradiţională
Mărime: Mică
Stare: Arhivată
Data ascunderii: 03-10-2014
Data creării: 01-10-2014
Date published: 03-10-2014
Ultima modificare: 26-06-2016
2x găsit
0x negăsită
0 Comentarii
watchers 0 utilizatori care urmăresc această geocutie
1 vizitatori
0 x votat
Apreciată ca: -
In order to view coordinates and
the map of caches
you must be logged in
Atribute

Disponibilă doar pe Opencaching 

Citeşte articolul despre atributele Opencaching.
Descriere NL
STILTEPAD

De manschappen van het Belgische leger wilden midden oktober 1914 de Duitse troepen stoppen aan de IJzer. De polder tussen de linkeroever van de IJzer en de spoorwegberm Diksmuide-Nieuwpoort (De Frontzate) ligt onder zeeniveau bij vloed. Door de onderwaterzetting van deze vlakte met zeewater eind oktober 1914 moesten de Duitse troepen de ingenomen westoever van de IJzer op veel plaatsen verlaten. De IJzervlakte werd vier jaar lang een zompige zone met eilandjes te midden van een blank staand gebied.

De vele stellingen en rustplaatsen werden verbonden door loopbruggen (passerelles) over het water en verbindingsloopgraven (boyaux), die altijd een toepasselijke naam kregen. De meest gekende is de Dodengang iets verderop.
Dit stiltepad volgt de toenmalige 'loopgraaf van de hoop', wellicht zo genoemd omdat men hierlangs het slagveld kon verlaten naar rustiger oorden.

Diksmuide viel in Duitse handen op 10 november 1914. Door de ligging op de frontlijn werd Kaaskerke volledig verwoest en omgebouwd tot een groot loopgravencomplex, dat er uit zag als versterkte burcht op de Frontzate. Aan de IJzer zaten de soldaten op enkele tientallen meters van de tegenstrever. De loopgraven en uit zandzakken opgebouwde muren in 'het dorp' boden wat meer beschutting en kregen ronkende namen zoals Petrograd, Brussel, Rome of Parijs. De hoger gelegen spoorwegberm tussen Kaaskerke en Nieuwpoort diende ook als waterdam, zodat de IJzervlakte verder westwaarts niet overstroomt.
de ruïne midden op het Stiltepad is een overblijfsel van de hoeve Sabbe, die heropgebouwd werd na de Eerste Wereldoorlog. Beeld je hier het desolate oorlogslandschap, de angst en de ontbering in.

Indiciu
Trebuie să te autentifici pentru a vedea indiciile
Însemnări în jurnal: găsit 2x negăsită 0x Comentariu 0x Toate însemnările