Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis
Vous devez être connecté pour effectuer des opérations sur cette cache.
stats
Afficher les statistiques de la cache
Circumvallatielinie 1 - OB1AF6
Propriétaire: grolse-wind
Veuillez vous connecter pour afficher les coordonnées.
Altitude: 0 sous le niveau de la mer
 Région: Pays-Bas > Gelderland
Type de boite: Multicache
Taille: Normale
État: Ready for Search
L’heure est requise: 4:00 h    Distance à parcourir: 7.00 km
Cachée le: 24-02-2015
Date de création: 24-02-2015
Date de publication: 24-02-2015
Dernière mise à jour: 24-02-2015
1x Trouvé
0x Non Trouvée
0 notes
watchers 0 observateurs
28 visiteurs
0 x notation
Évalué comme: n/a
Afin de visualiser les coordonnées et
la carte des caches
vous devez être connecté
Attributs de cache

Ce cache peut être fait 24/7 

Merci de lire cet article sur les attributs Opencaching.
Description NL

Deze cache is (uiteindelijk) een onderdeel van 4 caches (+bonus) die je rond Groenlo leidt, net buiten bereik van de grolse kanonnen, langs de volledige linie dwars door het achterhoekse coulissenlandschap. Iedere cache uit de circumvallatie serie is een multi die je info levert voor de uiteindelijk bonus cache. Deze serie is gemaakt voor wandelaars/fietsers. De totale lengte bedraagt 30km (deze route is 7Km) rond Groenlo, 3uur gaans te paard. Tel hier 4.5 Km bij op om terug te komen.

Ons streven was om met deze route een gezellige en leerzame fiets/wandeldag in het oosten te realiseren.
Soms makkelijk, soms moeilijk en dan weer verrassend, kortom "ter leering ende vermaeck".

Hou de honden (kort) aangelijnd en gedraag je als gast in/op/rond de boerenerven en prive terreinen.


Grolle heeft een rijk verleden. Wie goed kijkt ziet hier nog dagelijks de sporen van, één van die sporen is de insluitingslinie (de circumvallatie linie, genomineerd voor rijksmonument) die de belegeraar(s) (Frederik Hendrik, de stedendwinger) om Grolle hebben aangelegd gedurende de 80-jarige oorlog. Frederik Hendrik had een nieuwe strategie voor belegering en probeerde die voor het eerst uit in Grolle. De spanjaarden onder leiding van Matthijs van Dulcken zaten in 'die starcke stad Grol' en maakten zich klaar voor een belegering van enkele weken tot maanden. Grolle lag strategisch gelegen als bewaking van de handelsroutes (richting Duitsland/Scandinavie). Het oosten was moeras/veenachtig en de spaarzame routes waren waardevol.
De circumvallatie linie is nooit helemaal verdwenen, sommige onderdelen zijn weer in ere herstelt, andere maken al jaren onderdeel uit van het landschap en sommige worden bij grote droogte zichtbaar.


Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en de linie optimaal wilt beleven, lees dan eerst onderstaande web sites:

 

Mischien is het leuk om de orginele kaart uit te printen om de linie beter te kunnen 'herkennen' tijdens de tocht. Let wel, de kaarten waren niet accuraat: er werd gebruik gemaakt van driehoeksmetingen en sterren. Om helemaal terug in de tijd te gaan is de route op zijn mooist gedurende de "slag om grolle" of eventueel tijdens 1 van de vestingstad dagen. Groenlo is dan terug in de 17de eeuw en klinken de kanonschoten vanuit de stad. Controleer voor datums de website van slagomgrolle, vvv of compagniegrolle

Deel 1:

Dit deel gaat langs het NO deel van de cicumvallatie linie om Groenlo. Je komt langs en door een aantal kampementen en schansen waarvan de contouren vaak nog in het landschap aanwezig zijn. Hier werden aanvallen van een ontzettingsleger verwacht. Dit ontzettingsleger onder leiding van Hendrik van den Bergh kwam vanuit Zwillbrock, viel als afleiding het kampement van Ernst Casimir aan en wilde in N doorbreken. Dit om (meer) manschappen en bevoorading in Grolle te krijgen, bij een eerdere belegering was dit een succesvolle strategie. Daarom is de linie tussen het kampement en de Altena schans dubbel uitgevoerd. Salliant detail, van de Bergh is een volle neef van Frederik Hendrik.

Note: let op: in onze formules moet alles tussen () worden uitgerekend. Hiervoor gebruiken we de wiskunde regels, hierbij wacht Meneer van Dalen nog steeds op antwoord en 2A is 2*A, en 2/A is delen

Note: Deze cache is onderdeel van 4+1 caches. Er word hard gewerkt om alle caches online te krijgen, dus het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben.

 

Flag Counter

Waypoints supplémentaires
Étape Symbole Type Coordonnées Description
1 Point physique --- Zoek hier A en B
2 Point virtuel --- N52 01.(A)(B)(A-B-1) E006 38.(2A-B)4(B)

Note: halverwege de scherpe knik naar links langs open terrein passeer je de linie die van NO naar ZW loopt.
3 Point physique --- WP3: N 52 01.(A)71 E 006 39.(A-B)(B-1)4

Vraag: wanneer hadden ze "het voor elkaar", stapeltellen levert resp. "C - D"

Note: kijk richting N, je kijkt nu naar het kampement van Ernst Casimir van Nassau. Dit kampement omvatte de huidige plaats "zwolle bie Grolle", die aan de zuidkant lag. Dit was 1 van de 3 legerkampen, hier waren 8000 soldaten gelegerd. Men verwachtte vanuit deze hoek een ontzettingsleger/aanval. De linie vormde de west grens van het kampement.
4 Point virtuel --- N52 02.0(C-D)(A-D) E006 39.(C-B)(A)(B)

Note: kijk richting W en ZW, je overziet nu de locatie van het oorspronkelijke kampement. Om de boerderij op ZO zat een hoornwerk vast aan het kampement. Deze werd door van de Bergh aangevallen in een poging de linie te doorbreken. Van de Bergh zat met zijn ontzettingsleger in Zwilbrock. De linie was daarom aan deze zijde dubbel uitgevoerd.
5 Point physique --- N52 02.1(C-D)(B) E006 39.(2(A-B))(C-B)(D)

Zoek hier: E en F (en vervolg weg over dit pad)

Note: halverwege de weg was het meest N punt van het kampement. Vandaar ging het kampement over in de linie die richting N wegliep.
6 Point physique --- N52 02.(B)(E)(B) E006 39.(F-E-1)1(E)

Zoek hier "EN124", het eerste cijfer achter K is G en het laatste cijfer is H.

Note: de linie liep hier rechts door het landschap, vaak te herkennen door een glooing in het landschap.
7 Point physique --- N52 03.(E+G)(A-E)(H) E006 38.(C-H)(A+E)(C-D)

Zoek hier een eigendom van de "Vereniging Rijwielpaden in de Gelderse Achterhoek" neem de woordwaarde van de tekst. De woordwaarde-4 geeft resp. I en J

Note: hier bevind je je in de Altena Schans, deze schans bewaakte de weg naar N (Enschede). Tussen het kampement van Ernst Casimir en deze schans was de linie dubbel uitgevoerd ivm de te verwachten ontzettingsleger. Verder waren hier paarden gestationeerd om bij een eventuele aanval vlot ter plekke te kunnen zijn.
8 Emplacement final --- N52 .03.(H-D)(I-E)(I-1) E006.38.(J(E/F)) (2(I-B)) (C-G)

zoek en zij zult vinden, misschien niet meteen wat je verwacht, misschien wel, we zullen zien.....
Indices supplémentaires
Vous devez être connecté pour consulter les indices supplémentaires
Images
De linie zoals opgetekend door J.Blaeu
Graaf Ernst Casimir (stadhouder van Friesland en neef van Frederik Hendrik)
Het kampement van Ernst Casimir, ingetekend op een recente kaart
Schans Altena ook met een dubbele linie
Hendrick van den Bergh ( heer van Stevensweert en markgraaf van Bergen op Zoom, was een Nederlands militair in Spaanse dienst)
Frederik Hendrik (Delft, 29 januari 1584 – Den Haag, 14 maart 1647), prins van Oranje en graaf van Nassau, was stadhouder, kapitein-generaal en admiraal-generaal van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Vanwege zijn succesvolle belegeringen
Entrées du journal: Trouvé 1x Non Trouvée 0x Note 0x Toutes les entrées