Banner
Je moet ingelogd zijn om deze cache te loggen of te bewerken.
Traditionele Cache
difficulty terrain
stats
Toon cache statistieken
Elsje fiederelsje - OB1B2C
Een prachtige locatie met een verhaal
Eigenaar: FrisseFries
compass Log in om de coördinaten te kunnen zien.
altitude Hoogte: 0 meter
location Provincie: Nederland > Friesland
type Cache soort: Traditionele Cache
size Grootte: Extra groot
status Status: Gearchiveerd
hidden Geplaatst op: 16-02-2016
creation-date Gemaakt op: 03-01-2017
published-date Gepubliceerd op: 03-01-2017
last-mod Laatste verandering: 17-04-2018
Gevonden 1x Gevonden
Niet gevonden 0x Niet gevonden
Opmerking 0 Opmerkingen
watchers 0 Volgers
visits 41 x Bekeken
votes 1 x Gewaardeerd
score Beoordeeld als: n/b
Om de coördinaten en de kaart te zien
van de caches
moet men ingelogd zijn
attributes Cache attributen

Parkeerplaats vlakbij  Deze cache is niet alle tijden te doen.  Een snelle oppikker  Kindvriendelijke cache  Rolstoel toegankelijk  Cache is te voet bereikbaar  Bereikbaar per fiets 

Lees ook het Opencaching attributen beschrijving artikel. link
description Beschrijving DE NL

In nauwe samenwerking met de eigenaren van "de Klompepleats" is deze cache tot stand gekomen.

Het is geen moeilijke of ingewikkelde cache, wilt u graag lang naar een cache zoeken, dan bent u hier bij de verkeerde cache.

Houdt u van een goedverzorgde cache op een prachtig plekje dan denk ik dat deze wel aan uw wensen voldoet, alhoewel het geen voortuincache is moet u wel een stukje het privé terrein op, dit is met toestemming van de bewoners.

Bij de cache is meestal genoeg parkeerruimte, kijk gerust eens rond, ten eerste al vanaf de locatie van de cache wat een prachtig uitzicht heeft u vanaf hier.

 

In de uiterste noordhoek van het Nijhuizumer gebied, vlakbij “de Bombrekken” staat een boerderij “de Klompepleats”. Heel veel mensen kennen deze boerderij wel en dat komt misschien wel door zijn naam "De Klompenpleats".

Er wordt altijd gezegd dat de naam is ontstaan in de Franse tijd. Toen zou de boerderij verkocht zijn voor een paar klompen (en een pond tabak). Vandaar de naam “de Klompepleats”. Later hoorden we dat de naam “de Klompen” al sinds 1500 zou bestaan, er zou nl. een stuk land zijn met de naam “de Klompen”.

Tegenwoordig is de boerderij heel wat meer waard dan een paar klompen. Er worden ongeveer 80 koeien gemolken.

Een aanrader is om even het pad langs de “Brekken” op te lopen of te fietsen geniet van de prachtige natuur en vergezichten over de meren, zo kun je bijna geheel om “de Klompenpleats” heen lopen en deze van alle kanten bekijken, in het kampeerseizoen is het toegestaan om via een smalle balk achter de boerderij te lopen en kunt u een mooi rondje maken.

De cache is niet moeilijk te vinden en biedt ruimte aan (grotere) TB’s en coin’s en is voorzien van een uniek logboek , u kunt uw (cache)naam op de in de cache aanwezige klomp zetten een hiervoor geschikte pen zit er ook in.

Mocht u toch beslist in een logboekje willen schrijven, dat kan ook.

Er zitten ook wat kleinigheidjes in voor de jongere cachers we zouden het erg op prijs stellen dat u deze spulletjes ruilt voor iets anders en niet alleen maar mee neemt.

Geniet van de prachtige natuur in deze omgeving , onderweg naar dit prachtige stukje Fryslân kunt u nog een cache bezoeken, en kijk gerust even rond als u de privacy maar respecteert.

 

Verzoek is om niet in het donker te gaan zoeken !!

Extra hints
Je moet ingelogd zijn om de hints te zien
Logs: Gevonden 1x Niet gevonden 0x Opmerking 0x Alle logs