Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis

 Logs De Stippelberg    {{found}} 2x {{not_found}} 0x {{log_note}} 0x Photo 8x Galerij  

5487 01-11-2019 00:00 OC Team - Notitie van OC Team

Cache van de maand Hallo anchor!

Jouw cache is vandaag uitgeroepen tot Cache van de maand


GEFELICITEERD

OC Team

5482 28-10-2019 17:25 Team PoeF (user activity7) - Gevonden

Vanochtend tijdens het checken van de mail zagen we een bekende naam voorbij komen. Dus meteen deze mail meteen maar eens nader bekeken. Hmm, die hadden we toch al eens gelopen in een ver verleden? En na nader onderzoek bleek dat we deze inderdaad al eens gelopen hadden (onze eerst QC). Meteen werden er plannen voor de namiddag gesmeed, het was al weer een poos geleden dat we aan deze kant door de Stippelberg gewandeld hadden. Het was dus een mooie gelegenheid om het geheugen weer eens op te frissen en meteen te controleren of alles nog klopte [;)].
De kesjkar werd gestald, onze hond in beperkte vrijheid gesteld en niet veel later stonden we bij het verborgen straatnaambordje. Het begin was er! Wat volgende was een mooie ongecompliceerde wandeling door het in prachtige herfstkleuren getooide bos. Omdat we met de hond onderweg waren moesten we (helaas) de etappe over de heide links laten liggen. Ook de uitkijktoren werd vandaag niet beklommen. Nadat het laatste wp voor de cache bezocht was wisten we (weer) waar we de cache zouden kunnen vinden. Via De Wal wandelden we op ons gemakje richting gz. Onder een schitterend herfstzonnetje. En eerlijk is eerlijk dit zijn eigenlijk de caches die we dieps in ons hart het liefst doen.
En o ja we kunnen mededelen dat alles nog klopt als een bus en dat het logboekje (waar we ons logje van ruim twaalf jaar geleden tegen kwamen nog in bovenste beste staat verkeerd [;)].
Bedankt voor het instant houden van dit oudje [;)] het was leuk hier weer eens te wandelen.

 

GeoGroeten,

PoeF

Afbeeldingen in deze log:
.
.
..
..
...
...

5483 26-10-2019 14:56 Aanbeveling harrieklomp (user activity357) - Gevonden

Het had even een tijdje geduurd eer deze cache zover was om weer online te kunnen komen maar dan op deze caching site. Natuurlijk moest er een proefloopje gedaan worden om het één en ander te controleren want in de loop der jaren was er hier en daar wel wat veranderd.Deze zaterdagmiddag waren er geen afsluitingen en kon de bolide makkelijk kwijt op de parkeerplaats. De rugzak met proviand werd op de rug gebonden en de GPS kon opgestart worden evenals sportwatch om de lichamelijke functies later te kunnen analyseren.

Na de noodzakelijke fixen kon de tocht dan eindelijk beginnen langs de mooie boswachterswoning.Het gecamoufleerde straatnaambord werd na enige momenten toch gevonden en we konden weer verder stappen over een mooie laan die al redelijk bruin kleurde door de gevallen bladeren wat al aangaf dat de herfst al aardig zijn intrede gedaan had. De temperaturen en de zon lieten je denken dat het voorjaar was met een 20 graden en daarom was het dubbel genieten.

Via WP2 ging het weer verder richting de heide. Links en rechts of rechts en links, het maakte niet uit welke kant je op ging het was enorm genieten van de rust en van de paden die belopen werden. Als je maar af en toe op de GPS keek om te zien of je ergens bij WP3 uit zou komen.

Bij WP3 kon dan even rust genomen worden op een bankje! dat daar staat en de innerlijke mens werd tevreden gesteld met een energiereep en een fris flesje water. Onderwijl een licht zoemend geluid waargenomen en keek op om te zien wat dit was. Boven de heide vlogen 2 zweefvliegtuigen rond op zoek naar thermiek om niet te snel hoogte te verliezen en langer in de lucht te kunnen zweven. Helaas voor hun bleek er weinig thermiek te zijn want binnen een aantal minuten waren ze al weer uit mijn zichtveld verdwenen.We konden verder via de heide want de hond hadden we bewust thuis gelaten omdat het voor Ziva niet fijn is om de hele wandelroute aangelijnd te moeten blijven en laat Ziva liever vrij rond rennen.

Na een wandeling over de bijzonder mooie heide waar het toch redelijk druk was met wandelaars kon dan WP5 aangedaan worden met als toefje een panoramisch uitzicht over het natuurgebied in volle glorie. Tijdens dit mooie uitzicht kon met de vergaarde gegevens de eindlocatie berekend worden al kun je op de GPS niet zien of dit binnen of buiten het natuurgebied bevind. Maar ach, het is hier geen straf om een kilometer extra te lopen en het was toch redelijk richting parkeerplaats.

Eenmaal in de buurt van het berekende eindpunt blijkt de grens van het natuurgebied makkelijk aangegeven en kon met een tevreden gevoel verder gewandeld worden naar het eindpunt. Het word nu spannend of het goede coördinaat berekend was en ben bij het eindpunt aangekomen kon min of meer het zoeken beginnen. Euhh, wat zoek ik eigenlijk, een tupperwarebak of een ammobox? Dan maar even de hint raadplegen om het iets makkelijker te maken want deze stond hier op de uitdraai (op de cachepagina blijkt deze hint tijdens het schrijven van de log niet meer aanwezig?).

Bijna struikelend over de hint werd de cache in zeer goede en droge staat terug gevonden. Lekker zittend op de hint eens alle logs van jaren geleden eens doorgebladerd want dit blijkt nog het originele logboekje te zijn. Heerlijk om al de positieve reacties in dit logboekje eens door te lezen. Wie weet, misschien dat deze positieve logs ook op Opencaching geschreven mogen worden. Van mij in ieder geval wel:-).

Al met al een zeer mooie wandeling die zelfs iets langer had mogen zijn in een gebied die bij elke wandeling anders in je over komt. Dit vraag om meer van dit soort caches. Dank je wel anc(h)or voor het tonen van dit.

NiNu

Groet,
Harrie

Afbeeldingen in deze log:
Leuk vakantiehuisje
Leuk vakantiehuisje
Heide van hoog niveau
Heide van hoog niveau
Mooie lanen en landschappen
Mooie lanen en landschappen
Herfst in het bos
Herfst in het bos
Ergens onderweg
Ergens onderweg

5398 10-09-2019 22:03 OC Team - Notitie van OC Team

De cache is goedgekeurd door het OC Team