Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis

 Logs Cheeseheads    {{found}} 1x {{not_found}} 0x {{log_note}} 1x  

5116 23-12-2018 12:00 harrieklomp (user activity353) - Notitie

Op de parkeerplaats aangekomen begon het een beetje te druppelen. Na het 4e wp begon het wel heel hard te regenen. Aangezien het wel leuk moet blijven is er besloten om een andere keer terug te komen om deze tocht af te maken.

De wp's zien in ieder geval leuk uit en zijn zeer leuk opgemaakt:-)

We komen zeker weer terug:-)

Gr. Harrie

 

Laatst bewerkt op 23-12-2018 17:26:39 door gebruiker harrieklomp - Aantal keren bewerkt 1 keer.

5106 09-12-2018 20:48 OC Team - Notitie van OC Team

De cache is goedgekeurd door het OC Team

5391 11-07-2018 13:00 technetium (user activity7) - Gevonden

Krolik en ik hebben na de lunch nog even de tijd om wat caches te doen. Geruime tijd staart Cheeseheads me aan. Omdat wordt afgeraden om deze cache met een korte broek te doen, ben ik er nooit met Igna http://coord.info/TB4ZVJ5 naar toe gereden. Vandaag kan ik met Krolik in lange broek er naar toe. Nadat Krolik geparkeerd heeft, moet ze een telefoontje plegen. Ik loop naar het eerste punt om te zoeken. Ik onderzoek alle punten die aan de hint voldoen, maar vind niets. Zou de aanwijzing dan aan de andere kant van de sloot te vinden zijn? Ik loop om en ga aan die kant zoeken. Ook zonder resultaat.

Als Krolik aan komt lopen is ze verbaast dat ik nog niets gevonden heb. Zelf ben ik daar een stuk minder verbaast over. Samen zoeken we alles nog een keer af, maar we vinden niets. Ten einde raad besluit ik een hulplijntje te bellen. Ik kan me niet herinneren dat ik voor het eerste punt al een hulplijntje heb moeten bellen. Het voelt een beetje als een nederlaag. Het hulplijntje weet ons de vertellen dat we achter een boom moeten zoeken. We gaan aan de slag, weer zonder resultaat. We krijgen ook de belofte dat de uitwerking via een appje onze kant op komt. We blijven zoeken, maar vinden nog steeds niet. Precies op het moment dat mijn telefoon een piepje laat horen als teken dat het appje binnen is, zie ik het potje.

Ik moet goed kijken en dan herken ik de codering. Het volgende coördinaat gaat in de GPSr. Samen met Krolik wandel ik daar naar toe. Daar is een overduidelijke verstopplaats, waar ik het doosje snel vind. Als we het openen blijkt dit pas het eerste punt te zijn. Ik mag met het kaasplankje spelen. Als ik alles bij elkaar heb zie ik een coördinaat wat verder uit de buurt ligt dan ik verwacht. Nu is het Krolik die de code kraakt. Die coördinaten zien er een stuk logischer uit.

Via het via punt komen we uit op een plek waar een aantal verstopplaatsen zijn, maar op het nulpunt is er maar een. Maar is dat ook de verstopplaats? Wat zegt de hint? Er is geen hint! Dan maar even snel op de uitwerkingen spieken. Ja, we staan bij het goede object, maar op hier de aanwijzing uit te halen hebben we een hulpmiddel nodig. Mijn exemplaar heeft een touwtje. Dat gaat hier niet werken. Krolik heeft er een zonder touwtje, maar die blijkt te slap te zijn. Krolik's prikstok in combinatie met mijn hulpmiddel moet de oplossing brengen. Maar ook dat blijkt na vele pogingen van ons beide niet te werken.

Dan proberen we de variant met het plakband. Ik heb er een hard hoofd in. Er zat een veel zand in de verstopplaats dus ik ben bang dat het band niet zal blijven plakken. De eerste pogingen dienen dan ook om het zand met het plakband weg te halen. Als dat is gebeurd denk ik te kunnen gaan hijsen. Maar wat ik ook doe de pot blijft op zijn plaats zitten. Er zit niets anders op dan de uitwerkingen te raadplegen voor het volgende coördinaat. Het laatste stuk van de route naar de scherpe kaas lijkt het zo gevreesde bush whacken te beginnen. Op het nulpunt aangekomen gaat de GPSr op en neer. Er zijn een behoorlijk aantal objecten die aan de hint voldoen. We onderzoeken ze allemaal, maar vinden niets. Ik kijk of de uitwerkingen nog een extra hint bevatten. Nee, niets wat ik zelf ook al bedacht had. We zoeken nog even en gebuiken dan de uitwerkingen om naar het volgende punt te gaan.

Op het volgende punt is ook niets te vinden. Weer de uitwerkingen erbij gehaald. Ik voer nu de coördinaten voor het volgende punt en de cache in en vraag aan Krolik of ze nog zin heeft om naar het volgende punt te gaan of dat we rechtstreeks naar de cache wil. Dat is het laatste. Daardoor lijkt het alsof we via het vorige punt moeten. Na wat verder door de bossages gestruint te hebben blijkt dat niet het geval te zijn. Onze weg wordt versperd en we moeten omlopen. Via die omweg komen we bij de cache aan. Een grote trommel die zich gelukkig wel laat vinden. Ook Cheeseheads extraatje is makkelijk te vinden, maar lijkt zich niet meer in originele staat te bevinden.