Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis

 Logs Lichtjesroute Eindhoven 2019    {{found}} 5x {{not_found}} 0x {{log_note}} 0x Photo 1x Galerij  

5486 31-10-2019 21:19 Smuggler (user activity1) - Cache gearchiveerd

Cache is gearchiveerd.

5464 12-10-2019 18:32 Nancevdh (user activity1) - Gevonden

Vorige week met de bus de lichtjesroute gereden met een groep, mensen snapten niet waar ik mee bezig was hahaha. vandaag met de verzamelde coördinaten deze cache gelogd. Leuk gedaan hoor! Dank je wel! Nancevdh

5456 06-10-2019 22:52 Fangorn (user activity1) - Gevonden

Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik zelden naar de site van Opencaching kijk (maar, de laatste jaren ook lang niet elke dag meer naar gc.com). En oei, hoe stond ik bij Opencaching vanwege het Sinterklaasevent ook alweer geregistreerd, als Team Aragorn of als Fangorn??


Vragen die door mijn hoofd schoten toen er een mail binnenkwam van een zekere M... J. Spam? Nee, geen spam; een uitnodiging om de Lichtjesroute met GPS te gaan fietsen. Gelukkig bracht het mailadres toch licht in de zaak. Smuggler! Nooit ontmoet, wel logs van gelezen. Long, long ago in a galaxy far, far away: de jaren rond 2010 toen qualitycaching probeerde aan de weg te timmeren.


De twee keren dat ik een cacheroute had gemaakt van de Lichtjesroute, was Smuggler één van de vinders. In tandem met GeoWolf, met als resultaat memorabele logs die ik helaas kwijt ben. Dat kun je zo hebben met digitale geschiedenis.


Nieuwsgierig! De cachepagina ziet er netjes uit, de route is natuurlijk bekend. Probleempje is wel dat ik tegenwoordig wat minder ruim in mijn tijd zit. Een avondje langs de lichtjes fietsen zit er eigenlijk niet in. Verder is het startpunt in het verre Eindhovense noorden, en zal de cache daar ook wel ergens liggen ... niet handig als je gewend bent om de route in het zuiden, zo dicht mogelijk bij huis, op te pikken.


Maar toch, het blijft kriebelen. Vooruit, een keertje overdag. Als ik toch een keer in de Eindhovense binnenstad moet zijn (op 27 september), fiets ik via de zuidelijke WPs en daarna komt het Woenselse gedeelte aan de beurt. Op één punt lukt het niet om het bijpassende ornament te vinden. Zelf met een neus langer dan Pinokkio, en dan nóg wat verder kijken!


De echte Lichtjesroutesfeer wil natuurlijk niet zo komen op klaarlichte dag. Dat was vroegah (echt heel vroegah) wel anders. Pa en ma, elk een kind achterop, warm ingepakt, en dan in het donker in Woensel van de route afraken. Uitgebreid pauzeren bij het Smurfendorp en bij het circus in het Drents Dorp. Of, wat ook eens gebeurd is, de hele route in t-shirt kunnen rijden vanwege het zwoele avondweer.


In de buurt van het Airbornemonument zijn de gegevens compleet. Dat wil dus zeggen, 7 matchende foto’s en dan moet de 8e bij het weespunt horen. En ja hoor, op het berekende eindpunt is de cache makkelijk te vinden. Aparte, voor mij onverwachte locatie die waarschijnlijk een stukje familiegeschiedenis van GeoWolf vormt?


Smuggler, bedankt voor het bedenken van deze cache. De groetjes van Fangorn.


PS Omdat ik deze cache niet echt gedaan heb zoals het in mijn ogen hoort – dus terwijl ’s avonds de lichtjes branden – heb ik maar even gewacht met loggen. Gelukkig zijn er ook mensen op het juiste tijdstip op pad geweest!

5425 29-09-2019 12:25 Aanbeveling harrieklomp (user activity357) - Gevonden

Tja, dan komt er een cache uit waar geadviseerd wordt om deze op de fiets te doen en het liefst in het donker. Geen probleem want we hebben wel een fiets maar daar zit weer geen verlichting op want het is een MTB en daar fiets je over het algemeen overdag op. Dan eerst maar eens shoppen voor lichte maar degelijke verlichting. De keuze was snel gemaakt en de verlichting kon opgeladen en getest worden.

Kon niet zo snel een route vinden die langs alle WP's zouden lopen en heb daarom zelf een route samengesteld en die was een paar kilometer korter. De officiële 22 kilometer had natuurlijk ook geen straf geweest maar wist nog niet wat er op locatie verwacht kon worden.

In de buurt van WP1 kon mooi de auto geparkeerd worden en de fiets uitgeladen. De verlichting en GPS opgestart en we konden aan de fietstocht beginnen. Het begin was lekker rustig en kon er redelijk doorgefietst worden met af en toe een stop om de foto's te bekijken bij de WP's. Dichter bij en in het centrum was het andere koek want daar was het een pak drukker zo op een zaterdagavond. Auto's die in file moesten rijden en fietsers die kriskras tussen de auto's door moesten laveren. Met af en toe een vluchtige blik op de GPS toonden de route en de WP's waar we nog langs moeten rijden en vooral op het verkeer lettend kon dan het centrum en de megadrukte eindelijk verlaten worden.

Bij WP8 kon dan de eindlocatie bepaald worden dat ging voor mij niet echt goed zo in het donker bleek later. De locatie zou niet ver van de geparkeerde auto zijn dus eerst naar de auto gefietst en de fiets in de auto geladen om vervolgens naar de bewuste locatie te wandelen. Deze eindlocatie bleek een voortuin te zijn en van een echte cacher zoals Smuggler verwacht je een betere locatie en heb dus niet verder gezocht in het donker. Dan maar onverrichte zake de thuisreis aangevat en daar de boel nog eens beter bekeken.

De gemaakte fout die gisteravond gemaakt was bleek heel simpel op te lossen door de cijfers bij de goede letters te zetten en de eindlocatie lijkt nu veel beter te voldoen. Dan maar weer een ritje naar Eindhoven om de cache te zoeken. Op de locatie was de cache heel snel gevonden en het bleek dat een andere cacher een half uur voor mij op deze locatie was maar hij/zij kon hem gisteravond dus wel loggen. Aangezien het al redelijk regende is deze cache in de auto gelogd en even later de cache weer op dezelfde plek terug geplaatst.

Smuggler, bedankt voor de mooie route en vooral het tonen van deze speciale plek!!!

NiNu

Gr Harrie

Afbeeldingen in deze log:
Lichtjesroute
Lichtjesroute

5440 28-09-2019 21:01 Vriendinfiguur (user activity1) - Gevonden

Samen met Zugführer deze cache gevonden. Ik had nog nooit van OpenCaching gehoord, maar het idee dat je caches kan vinden die alleen bij bepaalde gelegenheden gedaan kunnen worden leek me erg leuk. Wij proberen ieder jaar de lichtjesroute te fietsen en dat wordt natuurlijk extra leuk als je onderweg je ook met een cache bezig kan houden. We ontmoetten elkaar op het station, en op weg daarnaartoe had ik zelf alvast een waypoint opgelost daar ik vanuit stratum moest komen en we door de positionering van de waypoints al een idee hadden waar de cache ongeveer zou moeten liggen. Zo hoopten we dat we m wat efficienter konden vinden. Alle waypoints werden met gemak opgelost en ook de cache was zo in handen. Bedankt voor deze leuke cache, we hopen dat we volgend jaar weer zoiets als dit kunnen doen.

5427 28-09-2019 21:00 Zugführer (user activity2) - Gevonden

Ik heb al jaren een account op opencaching, maar daar nooit veel mee gedaan. Toen ik deze cache online zag komen wist ik echter meteen dat ik die graag wilde gaan doen. Cache-Hopper organiseert al jaren een "lichtjesroute event" voor geocachers. Zo nu en dan probeert hij een cache te maken die met de lichtjesroute te maken heeft, maar gezien de regels op geocaching.com is het lastig om iets te maken dat niet blijvend is (en andersom ingewikkeld om een cache te maken die na het doven van de lichtjes nog steeds gevonden kan worden).

Enfin, we waren al van plan de route te fietsen, dus met de waypoints in de GPS geladen vertrokken we rond 8 uur vanaf het station. Voor de Stratumse waypoints hadden we al wat voorwerk gedaan, Tijdens de route komen we de waypoints vanzelf tegen, we kunnen lekker doorfietsen omdat er geen ingewikkelde opdrachten uitgevoerd hoeven te worden, dat is erg prettig. Bij waypoint 1 aangekomen hebben we genoeg informatie om de cachelocatie te kunnen bepalen. Het is maar een klein stukje terug en daar treffen we de cache op een mooi plekje aan.

We fietsen de route nog verder door Woensel, centrum en Stratum tot we hem vrijwel voltooid hebben én vlakbij de Caravelle zijn, waar we het event nog even bezoeken. Altijd gezellig, maar toch leuk om dit jaar óók weer een echte lichtjesroute cache te hebben kunnen doen. Hartelijk dank voor het plaatsen, hopelijk volgend jaar weer één?

5399 12-09-2019 21:33 OC Team - Notitie van OC Team

De cache is goedgekeurd door het OC Team