Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis
Je moet ingelogd zijn om deze cache te loggen of te bewerken.
stats
Toon cache statistieken
GeoWolf 22: Het Graf van de Reus - OB1B53 Cache van de maand
Eigenaar: GeoWolf
Log in om de coördinaten te kunnen zien.
Hoogte: 267 meter NAP
 Provincie: België > Prov. Luxembourg (BE)
Cache soort: Traditionele Cache
Grootte: Klein
Status: Kan gezocht worden
Tijd: n/b    Lengte: 5.00 km
Geplaatst op: 08-05-2008
Gemaakt op: 10-08-2018
Gepubliceerd op: 10-08-2018
Laatste verandering: 12-09-2018
2x Gevonden
0x Niet gevonden
0 Opmerkingen
watchers 0 Volgers
9 x Bekeken
1 x Gewaardeerd
Beoordeeld als: n/b
1 x Aanbevolen
Deze cache is aanbevolen door: harrieklomp
Om de coördinaten en de kaart te zien
van de caches
moet men ingelogd zijn
Cache attributen

Let op: teken  Parkeerplaats vlakbij  Alleen te loggen op Opencaching  Cache met veel natuur  Alleen te voet toegankelijk  Niet 24/7 beschikbaar 

Lees ook het Opencaching attributen beschrijving artikel.
Beschrijving NL

Het uitzicht op het Graf van de Reus (le Tombeau du Géant) geldt als één van de mooiste in België. Hier meandert de Semois rond een regelmatig gevormde heuvel, die aan een sarcofaag of grafkist doet denken. In het patroon van naald- en loofbomen op de heuvel herkennen sommigen een kruis en anderen het gezicht van een reus.

Tijdens de tocht ontdekt u een ongerept landschap, tijdloos door het nagenoeg ontbreken van verharde wegen en bebouwing. Met een beetje fantasie waant u zich in de Romeinse tijd, aan de bakermat van de Gallo-Romaanse cultuur en de beschaving van het avondland. Hier vond in de eerste eeuw voor Christus het drama plaats waarvan de legende van het Graf van de Reus verhaalt.

De verovering van Gallië

Rond het begin van onze jaartelling omvatte Gallië het Europa ten westen van de Rijn, een gebied dat grofweg overeen kwam met het huidige Frankrijk, België en Zuid-Nederland. De Keltische stammen die het uitgestrekte gebied bewoonden werden aangeduid met de verzamelnaam Galliërs. Hoewel er geen sprake was van één volk en één cultuur verenigden de Kelten zich in hun verzet tegen de Romeinse overheersing. Tevergeefs. In het jaar 52 voor Christus verloren de Kelten de historische veldslag bij Alésia (Alise) en kon Julius Caesar heel Gallië inlijven bij zijn Romeinse Rijk.

 371F2003-1EB5-FEE2-CFA8-B94D77BEF6B8.png

De legende van het Graf van de Reus

De overwonnen Galliërs leden zwaar onder de Romeinse onderdrukking. Hun dorpen en nederzettingen werden geplunderd en gevangen krijgslieden werden vermoord of afgevoerd naar Italië om te strijden en te sterven in een Romeinse arena. Dat lot was ook een Gallische krijgsman beschoren, die opviel door zijn enorme lengte. Tijdens de deportatie wist de Gallische reus te ontsnappen om zijn toevlucht te zoeken op een rotsachtige heuvel in een meander van de Semois. Daar werd hij uiteindelijk in het nauw gedreven door zijn Romeinse achtervolgers. Omdat hij de dood verkoos boven vernedering en gevangenschap wierp hij zich van een hoge rots. De volgende dag werd zijn lichaam gevonden en begraven op de heuvel, die sindsdien het Graf van de Reus heet.

De wandeling

Parkeer in de berm bij N49° 47.940’ E005° 01.248’ en loop naar de splitsing op N49° 47.974’ E005° 01.680’. Hou hier rechts aan en geniet van de boswandeling naar het uitkijkpunt op N49° 48.214’ E005° 02.451’. Daal vervolgens af naar de cache op N49° 48.323’ E005° 02.454’.

Veel plezier!

Extra hints
Je moet ingelogd zijn om de hints te zien
Afbeeldingen
GeoWolf 22
Logs: Gevonden 2x Niet gevonden 0x Opmerking 0x Afbeelding 3x Alle logs Galerij