Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis

 Logs Kerstcache surprise event    6x 7x {{log_note}} 8x Photo 6x Galerij  

4854 06-01-2018 11:35 Miss Piggy's (user activity1) - Deelgenomen

 


Vandaag was het dan zo ver. We konden op pad voor onze kerstcache. We hadden van te voren al een uitdagende puzzel ontvangen waarin we onze kerstvrouw al direct herkende. Gelukkig had Piggy W dankzij een recente schildercusus alle kleuren in het vizier en rolde er een geloofwaardig 1e wp uit. 

Na een opwekkende kop kofiie en de gebruikelijke vraag: hebben we alles? positief te hebben beantwoord reden we richting Tiel, om halverwege weer om te draaien. We waren ons zelfgeknutselde tooltje vergeten. De jacht op een ontsnapte kat leverde ons 5 kwartier vertraging op; het werd al wat laat, maar ja we gaan toch.

In het veld mochten we weer verder puzzelen. Wp1 en 2 waren vlot gevonden en gekraakt. Wp3 was lastiger. Hoe we ook zochten, niets te vinden. Dit was het begin van een hechte band met onze hulplijn; het wp was verdwenen.... Wp 4 leidde ons naar een idyllisch kasteeltje en een extra cacheje. Wp 5 was een ander verhaal. De logica ontging ons, en na een aantal mislukte pogingen werd de hulplijn weer ingeschakeld. Met een oh, ja, natuurlijk (echt iets voor jou) werd de code gekraakt en konden we door naar wp 6. We verlieten het drukkere deel van het bos voor het rustigere modderig deel. 

Op ons verlanglijstlijstje hadden we nieuwe ongebruikelijke tooltjes gezet. Gezien het feit dat onze cachetas uitpuilt van de tooltjes is dit een bijna onmogelijke opgave. Een fraai geknutselde magneet wachtte ons bij wp 6. Duidelijk een werkje van een Tovenaartje in opleiding. Dat wordt gekoesterd en direct veilig opgeborgen.  Maar hoe we ook puzzelde; geen plausibel coordinaat te vinden. Na goedkeuring werd het knutselwek gedemonteerd en konden we door naar wp 7. Inmiddels begon het al flink te schemeren.

wp 7 hadden we direct door. We bereidden ons voor op wederom een fraai knutselwerkje, maar ook nadat we elke boom in de buurt hadden geknuffeld konden we niets vinden.er was wat fout gegaan. Maar ook oop het juiste wp konden we niks vinden. Omdat het al behoorlijk donker begon te worden kregen we daarop de coordinaten van de eindlokatie. De 3 gemiste wp's kraken we volgende week nog wel. 

Gewapend met een zaklamp konden we ons heerlijke cadeautje vinden. tovenaartje, bedankt voor deze leuke en uitdagende cache. Maar de volgende keer ga je maar weer met ons mee; we misten toch jouw puzzelkwaliteiten. tongue-out

Afbeeldingen in deze log:
De vertragende factor
De vertragende factor
Fraai kasteeltje
Fraai kasteeltje
Lekkerrrrrrrr
Lekkerrrrrrrr