Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis

 Logs GeoWolf 21: James de Liedekerke    {{found}} 2x {{not_found}} 0x {{log_note}} 0x Photo 7x Galerij  

5358 22-08-2019 20:46 anchor (user activity5) - Gevonden

Tja, Geowolf caches, dat zijn toch bijzondere wandelingen... Nu de caches van Geowolf op Opencaching.nl weer te vinden zijn, kunnen we het niet nalaten ze nog eens een bezoek te brengen.

De meeste van zijn caches in de Ardennen hebben we jaren terug al eens gelopen op Qualitycaching.com, maar deze kwam online vlak nadat we toen weer huiswaarts waren gekeerd. Al die tijd is het er niet van gekomen om deze te lopen, tot nu. We hadden nog een paar vakantiedagen en het weer was prima dus trokken we spontaan naar Rochehaut.

Maar alvorens deze cache te doen moesten we nog een belofte inlossen: controle van de cache "Geowolf 18: Panorama Frahan". Deze cache was nog niet terug online gebracht omdat het niet zeker was of de cache er nog lag en of het tussenpunt voor de berekening nog wel klopte. Wij hadden de cache in augustus 2008 al eens gevonden, maar Harrie Klomp kon de cache tijdens een controle niet terugvinden. Zodoende togen we allereerst naar het startpunt van deze cache om de hele tocht nog eens te beleven. Gelukkig loopt de route veelal door het bos, want de temperatuur liep aardig op. Een aantal punten konden we niet (meer?) herinneren. De vergezichten en uitkijkpunten zijn in onze ogen toch wel veranderd in de afgelopen 11 jaar. Na een dikke twee uur bereikten we de cachelocatie maar ook wij slaagden er niet in om de cache te vinden. Dus toch echt verdwenen....
Helaas waren we niet zo slim om een box met logboek mee te nemen zodat we de cache meteen weer konden herstellen! Jammer,want de tocht was toch echt weer de moeite waard. De terugtocht verloopt zonder zware klimpartijen en na 3,5 uur en een dikke 10 km op de teller komen we terug bij de auto. We nemen nog even een lekker drankje op een terras in Rochehaut. Van daaruit heb je mooi zicht op Frahan, maar het dorpje is toch wel gegroeid! Daarna gaan we naar ons overnachtingsadres : B&B l'Orchidée in Rochehaut, om ons voor te bereiden op de andere caches.

Maar goed, nu dan toch is deze cache aan de beurt. Na een goede nachtrust en goed ontbijt rijden we naar de startplek. Even goed kijken waar het pad begint, het pad loopt zoals beschreven steil omhoog en binnen niet al te lange tijd bereik je de cachelocatie resp. monument. Toch een bijzondere locatie hier zo tegen die helling. De cache liet zich middels de hint vlot vinden. Nadat we onze naam in het logboek hadden toegevoegd, vervolgen we de wandeling zoals deze beschreven is. Alweer een mooie Geowolf cache/wandeling voltooid.

Omdat deze wandeling niet zo lang en zwaar is gaan we door om de Feeëngrot (Geowolf 19) nog eens te bezoeken.

Laatst bewerkt op 25-08-2019 21:04:02 door gebruiker anchor - Aantal keren bewerkt 1 keer.
Afbeeldingen in deze log:
Zo wordt je wakker in de Ardennen
Zo wordt je wakker in de Ardennen
Toch machtig mooi....
Toch machtig mooi....
Hier doen we het voor
Hier doen we het voor