Grootste niet-commerciele geocaching netwerk
Geopaths - Maak je eigen geoartpagina
Statistieken, GPX, zoeken. alles voor niets
Mails ontvangen over nieuwe caches en logs
Alle geocaching mogelijkeden 100% gratis

 Logs GeoWolf 21: James de Liedekerke    {{found}} 1x {{not_found}} 0x {{log_note}} 0x Photo 4x Galerij  

5134 01-02-2019 00:00 OC Team - Notitie van OC Team

{langTitledCache} Hallo GeoWolf !!!

Deze cache is vandaag uitgeroepen tot cache van de maand.


GEFELICITEERD!!!

OC Team

4928 10-08-2018 08:55 Aanbeveling harrieklomp (user activity332) - Gevonden

Na gisteren GeoWolf 22: Het Graf van de Reus gevonden te hebben was de auto op een picknickplaats langs de Semois tegenover camping D'houlifontaine gezet om voor de komende nacht alvast een slaapplaats te hebben. Van hier uit kon mooi “even” de cache GeoWolf 18: Panorama Frahan gelopen worden en na ruim 2 en een half uur de cache helaas niet kunnen vinden. Later die avond via een hulplijn een bevestiging gekregen dat het eindcoördinaat toch klopte.

 

Vanmorgen na een goed ontbijt met verse koffie weer op pad om toch weer de cache te zoeken van GW18 en helaas lijkt deze er niet meer te liggen. We komen dus terug om deze te herplaatsen.

 

Na de flinke opwarmer met de nodige hoogtemeters (alweer:-)) en 3,5 kilometer kon de reis naar deze cache aangevangen worden. De kleine parkeerplaats was nog leeg op dit tijdstip dus dat was al mooi meegenomen.

 

Het paadje naar boven was makkelijk vanaf de parkeerplaats te vinden en toen begon het pas. En ja, “zoals in de beschrijving staat” het is een steile klim. Na een paar adempauzes om het hart een beetje rust te gunnen kon dan eindelijk het monument van James de Liedekerke bezocht worden.

 

Na het nodige eerbetoon en een aantal foto’s kon de weg hervat worden naar boven. Pffff, wat een klim was het laatste stukje. In de beschrijving staat immers dat het een steile klim is.

 

Eindelijk kon na veel zweten en zwoegen het plateau bereikt worden waar je een bijzonder mooi uitzicht hebt en op adem kon komen.

 

Als bijzaak zijn we hier ook om de cache te zoeken en duurde behoorlijk lang en met de hint was het ook niet echt makkelijk want het is hier één en al rots en boom en de GPS gaf ook niet echt het verlossende antwoord. Echter, na 3 kwartier zoeken kon dan eindelijk de cache uit zijn benarde positie bevrijd worden. Het viel op dat er maar 2 logs in stonden die terug waren te vinden op Qualitycaching terwijl menig GeoWolf caches redelijk vaak gelogd worden door passanten maar in dit geval dus niet. Nu staat er dus een derde log in maar dan via OC.

 

Na het loggen de cache weer netjes teruggeplaatst en maar hopen dat hij nog iets vaker gelogd mag worden. Na het rondje verder gelopen te hebben was het fijn om weer bij de auto terug te zijn en voorbereidingen te treffen voor de volgende cache van GeoWolf.

 

Bedankt GeoWolf voor het tonen van deze speciale plek.

 

NiNu

Harrie Klomp

Afbeeldingen in deze log:
Steile klim
Steile klim
Het monument
Het monument
Mooi uitzicht
Mooi uitzicht
Nog een steile klim
Nog een steile klim